Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bakken maar: zo maak je zelf double chocolate cake

bakken-maar-zo-maak-je-zelf-double-chocolate-cake.jpg

Wie houdt er nou niet van chocolade? Wij in ieder geval wel! Voor de liefhebbers van chocolade is deze double chocolate cake een echte aanrader. Een purechocolade­cake met een topping van melkchocolade, dat is dubbel genieten.

Smullen maar!

Dit heb je nodig:

  • 200 g pure chocolade + 100 g melkchocolade, in stukjes
  • 200 g boter + extra om in te vetten
  • 4 eieren (M)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g basterdsuiker

Extra benodigdheden: een cakevorm van ongeveeer 24 cm, ingevet.

Lees ook:
Recept: no bake superbrownie met gedroogde vijgen en pecannoten

Zo maak je de double chocolate cake:

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten, plus 50 minuten overtijd en nog tijd om de cake te laten afkoelen voor het glazuur.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in een kom boven heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  2. Doe 200 g van de boter met de suiker en een mespunt zout in een kom en klop 15 min. met een mixer tot een luchtige crème.
  3. Klop er één voor één de eieren door.
  4. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar.
  5. Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
  6. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in ± 50 min. in het midden van de oven gaar. Controleer met een satéprikker: komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  7. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
  8. Smelt de melkchocolade au bain-marie of in een kom boven heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  9. Bestrijk de afgekoelde cake er royaal mee. Snijd in plakken.

Eet smakelijk!

Dit recept verscheen eerder in Margriet 47-2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl.

Fotografie | Karl Bruninx
Styling & receptuur | Lot van Riel
Tekstbewerking | Colette Beyne

Ook interessant