Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Doperwtjes met ui & witte saus met karbonades

doperwtjes-met-ui-witte-saus-met-karbonades.jpg

Verse doperwten zijn er maar kort, dus geniet er optimaal van.

Reken per persoon op 500 à 750 g en koop ze, net als andere verse peulvruchten, zo vers mogelijk. Door ze te combineren met gebakken rode ui en Knorr witte saus serveert u ze net even anders.

Doperwtjes met ui & witte saus met karbonades en aardappelpuree met geschaafde amandelen
(hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd +/- 20 minuten)

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
4 karbonades
1 el karbonadekruiden
4 el vloeibare margarine
25 g geschaafde amandelen
2 kleine (rode) uien, in reepjes
600 g doperwten
peper, zout
1 zakje Knorr Mix voor Witte saus
100 ml melk

Bereidingswijze


Kook de aardappelen in 20 min. gaar en giet ze af.

Bestrooi de karbonades met de karbonadekruiden. Verhit 3 el margarine in een koekenpan en bak hierin de karbonades 15-20 min.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan al roerende lichtbruin en laat op een bord afkoelen.

Kook de doperwten in 5-7 min. gaar en doe ze in een vergiet. Stamp de aardappelen fijn met de melk, breng op smaak met peper en zout en schep de amandelen erdoor. Verhit 1 el margarine en bak hierin de ui 3 min.. Schep de doperwten erbij, voeg peper toe en warm nog even door.

Maak de saus. Leg de karbonades op 4 borden, schep de puree en doperwten erbij en lepel de saus over de doperwten.

Weetje
Houd de doperwten tegen de kook aan, anders springen ze open. Kleine doperwten zijn soms al in 5 minuten gaar.

Ook interessant