Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Doperwten saai? Helemaal niet!

doperwtjes.jpg

Doperwtjes, staan ze weleens bij jou op het menu? Haal ze eens vaker in huis, want je kunt er volop mee variëren in de keuken. Hierbij drie heerlijke recepten!

Soep van verse doperwten, crème fraîche en munt

Dit heb je nodig:

– 1 prei
– olijfolie
– 800 g doperwten
– 1,5 l groentebouillon
– 80 ml crème fraîche
– 4 takjes munt
– 4 plakken ham

Zo maak je het:

Halveer de prei en snijd hem in halve ringen. Verhit olie in een pan en fruit de prei. Voeg de doperwten toe en blus af met bouillon. Kook gaar en pureer de soep met de helft van de crème fraîche. Pluk de muntblaadjes en snijd ze fijn. Snijd de ham in reepjes. Garneer de soep met munt, ham en de resterende crème fraîche.

Salade van doperwten

Dit heb je nodig:

– 4 stengels bleekselderij
– 3 medium wortels
– 500 g verse doperwten
– 1 citroen
– half kopje olijfolie
– 2 eetlepels dille, gesneden
– zout en peper
– 200 g fetakaas

Zo maak je het:

Snijd de bleekselderij en wortels in dunne plakjes. Doe dit in een grote kom en voeg er de verse doperwten aan toe. Maak in een andere kom een dressing van de citroen, olijfolie, dille, peper en zout. Serveer de groente op de borden en giet de dressing eroverheen. Kruimel tot slot nog wat fetakaas over de salade.

Tip: Geen fan van feta? Je kunt het ook vervangen door blokjes gerookte kip.

Pesto van doperwten 

Dit heb je nodig:

– 50 g walnoten
– 300 g verse doperwten
– handvol peterselie, gesneden
– 4 tenen knoflook
– Parmezaanse kaas
– 5 el olijfolie
– zout en peper

Zo maak je het:

Gooi alle ingrediënten in een blender. Blijf steeds goed proeven en voeg eventueel nog wat extra van bovenstaande ingrediënten toe voor de beste smaak.

Bron recept soep met doperwten | 24 kitchen

Ook interessant