Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Voor dít heerlijke donutrecept heb je slechts 2 ingrediënten nodig

donutrecept.jpg

Kun jij geen genoeg krijgen van donuts? Dan hebben wij goed nieuws voor je: zelf als je weinig in huis hebt, kun je ze namelijk heel gemakkelijk zelf maken. Wij kwamen een donutrecept tegen waar je slechts twee ingrediënten voor nodig hebt.

En de kans is groot dat je deze twee ingrediënten gewoon al in huis hebt.

Lekkere combinatie

Het donutrecept is afkomstig van YouTuber Emmy Cho. Zij laat in een video op haar kanaal zien hoe je heel gemakkelijk zelf donuts kunt maken van zelfrijzend bakmeel en yoghurt. Klinkt misschien een beetje als een gekke combinatie, maar eigenlijk is het heel logisch dat deze ingrediënten zo goed samen gaan. Zelfrijzendbakmeel bestaat namelijk uit bloem, bakpoeder en zout. Het bakpoeder in het zelfrijzend bakmeel reageert op de zure yoghurt waardoor het beslag luchtiger wordt. Zo ontstaat er dus een prima deeg om donuts te bakken.

Lees ook: Gist overal uitverkocht? Met deze tips kun je tóch nog brood bakken

Toppings erbij

Volgens Cho hebben de donuts wel iets meer weg van churros dan van normale donuts, maar dit maakt ze niet minder lekker. Het deeg van de donuts is was plakkeriger van binnen en wat krokanter van buiten. En dan kun je ze ook nog eens éxtra lekker maken met een lekkere topping van bijvoorbeeld poedersuiker, een suiker-kaneelmengsel, suikerglazuur of chocoladesaus. Als je ze echt feestelijk wilt maken, kun je zelfs nog wat hagelslag of decoratiestrooisel op het glazuur. Níemand zal verwachten dat deze donuts gemaakt zijn met slechts twee ingrediënten.

In deze video zie je precies hoe je deze lekkere donuts kunt maken:

Kun je de video niet afspelen? Klik dan hier om deze op YouTube te bekijken

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | 24 Kitchen, YouTube
Beeld | iStock

Ook interessant