Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Donderdag – Zuurkoolschotel met zalm

donderdag-zuurkoolschotel-met-zalm.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. + 20 OVENMIN. (ca. 545 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
500 g zuurkool, uitgelekt
1 rode paprika, in blokjes
1 blikje ananasstukjes (227 g)
4 zalmfilets
2 tl gedroogde oregano
3 el paneermeel
25 g boter, in vlokjes
ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Stoof de zuurkool met de paprika, de ananasstukjes en het -sap 10 min. Doe de zuurkool in de ovenschaal. Leg er de zalmfilets op. Bestrooi met zout en peper. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg de oregano en zout en peper naar smaak toe. Schep de puree op de zalm en strijk glad. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er de vlokjes boter over. Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en knapperig.

Ook interessant