Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag: Zomerpasta met doperwten en kip

donderdag-zomerpasta-met-doperwten-en-kip.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Italiaans

Categorie: gevogelte
Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
40 MIN. (ca. 600 kcal p.p.)

Ingrediënten
4 kippenbouten
1 tl gemalen kaneel
4 el olijfolie
1 citroen
500 g verse tagliatelle of fettucine
2 tenen knoflook, in plakjes
450 g doperwten (vers of uit diepvries)
4 el basilicumblaadjes

Bereiding
Wrijf de kippenbouten in met de kaneel en zout en peper naar smaak. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Bak de kippenbouten bruin aan. Draai het vuur laag en braad ze in 30 min. gaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de knoflook zonder te kleuren. Voeg de doperwten toe en bak ze in circa 5 min. beetgaar. Giet de pasta af. Schep de pasta met de citroenrasp en de basilicum door de erwten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg er een kippenbout bij.

Ook interessant