Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Zoetzuur tartaartje met sperziebonen

donderdag-zoetzuur-tartaartje-met-sperziebonen.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 500 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g witte rijst
400 g sperziebonen, schoongemaakt
2 el zonnebloemolie
4 rundertartaartjes
1 rode paprika, in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 el witte wijnazijn
1 blikje ananasstukjes op siroop (227 g)
2 el peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze in 6 min. bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan. Bak in het bakvet de paprika 3 min. Schep er de tomatenpuree door. Voeg de azijn met de ananasstukjes en de siroop toe. Leg de tartaartjes in de saus en verwarm nog 3-4 min. Voeg de peterselie met zout en peper naar smaak toe. Verdeel de rijst met de tartaartjes over 4 diepe borden. Schep de zoetzure saus over het vlees en serveer met de sperziebonen.

Ook interessant