HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 720 kcal p.p.)
1 kg iets kruimige aardappelen, geschild
4 zalmfilets
4-8 plakjes rauwe ham
4 el olijfolie
1 pot worteltjes extra fijn (ca. 700 g), uitgelekt
2 tl gedroogde dragon
3 el mayonaise
1 tl mosterd
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Wikkel elke zalmfilet in 1 of 2 plakjes ham. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de zalmvinken in 2-3 min. per kant bruin en rosé van binnen. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Voeg de worteltjes toe en verwarm ze 3-4 min. op laag vuur. Breng de worteltjes op smaak met de dragon en zout en peper. Meng de mayonaise met de mosterd. Leg op 4 borden een zalmvink. Schep er de aardappelen en de dragonworteltjes bij en serveer met de mosterdmayonaise. Geef naar wens een schijfje citroen bij de zalmvink.