Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 10 donderdag – Zalmfilet met snijbonenrisotto

donderdag-zalmfilet-met-snijbonenrisotto.jpg

Zalmfilet met snijbonenrisotto
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 665 kcal p.p.)

Ingrediënten
60 g roomboter
1 sjalot, fijngesnipperd
300 g risotto
100 ml droge witte wijn
750 ml visbouillon
300 g snijbonen (diepvries)
4 zalmfilets met huid
25 g rucola

Bereidingswijze
Smelt in een hapjespan 20 g boter. Fruit de sjalot. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg een pollepel bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar. Voeg na 10 min. de snijbonen toe. Smelt in een koekenpan 20 g boter. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Bak ze op de huid 4 min. Keer en bak nog 1-2 min. tot de zalm naar wens gaar is. Voeg de resterende 20 g boter met zout en peper naar smaak aan de risotto toe. Schep de risotto in 4 diepe borden en garneer met de rucola. Leg de zalmfilet erbij.

Tip
Op de huid gebakken zalm heeft een knapperig korstje. Je kunt ook zalmfilet zonder huid nemen.

Ook interessant