HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. + 20 OVENMIN. (ca. 525 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands/Mediterraan
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
4 el olijfolie
1 kg witlof, gehalveerd
125 g gerookte spekreepjes
1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
25 g parmezaanse kaas, geraspt
1 tl gedroogde rozemarijn
ovenschaal (inhoud 2 l), ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de witlof in 8 min. beetgaar en schep in de ovenschaal. Bak in de koekenpan de spekreepjes knapperig uit en verdeel over de witlof.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas, rozemarijn en zout en peper naar smaak. Bak de witlofschotel 20 min. in de oven tot de kazen zijn gesmolten. Giet de aardappelen af. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de aardappelen goudbruin en krokant. Serveer de witlofschotel met de aardappelen.
Tip
Vervang de parmezaanse kaas eventueel door een restje van de gorgonzola (gourmettrio). Het geeft de witlofschotel een pittig accent.