Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Donderdag – Witlofgratin met pesto

donderdag-witlofgratin-met-pesto.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 15 MIN. + 20 OVENMIN. (ca. 575 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Mediterraan

1 kg witlof, in lengte gehalveerd
1 grote beker crème fraîche (200 ml)
2 el pesto alle genovese
3 el geraspte parmezaanse kaas
2 schalen aardappelpuree (à 450 g, koelvers)
6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
2 el basilicumblaadjes
ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de witlof in ruim water met zout 6 min. Meng de crème fraîche met de pesto. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel er de pestoroom over en bestrooi met de kaas. Bak de gratin in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen. Meng er de stukjes tomaat door. Bestrooi de witlofgratin met de basilicumblaadjes en serveer met de puree.

Ook interessant