Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag – vegetarische bonenstamppot

donderdag-vegetarische-bonenstamppot.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Hollands/Mediterraan

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 min.
ca. 490 kcal p.p.

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
600 g sperziebonen (diepvries)
1,5 el pijnboompitten
150 ml melk
125 g pittige blauwaderkaas, verbrokkeld
2 tl gedroogde tijm

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook de sperziebonen in ca. 5 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de sperziebonen met de pijnboompitten en de kaas door. Breng de stamppot op smaak met de tijm, zout en peper

Ook interessant