HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 415 kcal p.p.)
Ingrediënten
4 el olijfolie
700 g aardappelschijfjes
700 g broccoli, in roosjes
400 g varkenshaas, in plakjes van 1 cm
1 ui, in halve ringen
1 appel (nieuwe oogst), in schijfjes
50 g rucola
Bereidingswijze
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Kook in een bodem water met zout de broccoli in 6 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bak het vlees in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen naar wens rosé of gaar.
Neem de medaillons uit de pan en fruit de ui. Bak de appel 2-3 min. mee. Schep de medaillons met de rucola erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de medaillons met de appel over 4 borden. Schep er de aardappelschijfjes bij en serveer met de broccoli.