Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag – Tomatentaart met geitenkaas

donderdag-tomatentaart-met-geitenkaas.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 35 OVENMIN. (ca. 720 kcal p.p.)

Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
500 g tomaten, in partjes
4 eieren
200 ml slagroom
150 g geraspte Hollandse geitenkaas
2 tl provençaalse kruiden
75 g rucola slamelange
3 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
– quichevorm (24 cm ø), ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Leg de tomaat op de deegbodem. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg de kaas met de kruiden en zout en peper naar smaak toe en schenk rond de partjes tomaat. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Maak de salade aan met de olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.

Ook interessant