Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 33 Vrijdag – Spinaziequiche met tomaat

donderdag-spinaziequiche-met-tomaat.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 35-40 OVENMIN. (ca. 600 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Frans

Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
600 g verse spinazie
4 eieren, losgeklopt
150 ml slagroom
150 g geraspte jongbelegen kaas
3 tomaten, in plakjes
ingevette lage quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Laat de spinazie in een pan ruim kokend water met zout slinken. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Verdeel de spinazie over de deegbodem. Meng de eieren met de slagroom, de kaas en zout en peper naar smaak.

Schenk het ei-roommengsel over de spinazie. Leg de tomaat dakpansgewijs langs de rand op de quiche. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Ook interessant