Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag – Spaghetti met tomaten-mascarponesaus & kalkoenfilet

donderdag-spaghetti-met-tomaten-mascarponesaus-kalkoenfilet.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 600 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g spaghetti
3 el olijfolie
400 g kalkoenfilet
2 tenen knoflook, geperst
500 g gezeefde tomaten
1 el rozemarijnnaaldjes
1/2 bakje mascarpone (à 250 g)
100 g rucola slamelange
3 el gemarineerde olijven (in olie)

Bereiding
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak in 15-20 min. goudbruin en gaar. Verhit in een koekenpan de resterende 1 el olijfolie. Fruit de knoflook. Voeg de gezeefde tomaten en rozemarijn toe. Verwarm de saus 5 minuten op laag vuur. Meng intussen de slamelange, de olijven met aanhangende olie en zout en peper naar smaak. Laat de mascarpone op laag vuur in de tomatensaus smelten. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Verdeel de spaghetti met de saus over 4 diepe borden. Leg er de kalkoenfilet bij. Serveer met de salade.

Tip
Roer door de resterende de mascarpone 100 ml vanillevla en 1 el aardbeienjam. Serveer met een schaal verse aardbeien.

Ook interessant