Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Donderdag – Snelle kiphachee met rijst

donderdag-snelle-kiphachee-met-rijst.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 575 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

300 g witte rijst
2 eieren
25 g boter
400 g kipfilet
1 pakje mix voor Hollandse hachee (81 g)
1 pot zoetzure zilveruitjes (320 g), uitgelekt
1 el appelstroop
1 kropsla
3 el slasaus

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Kook de eieren in 8 min. hard. Smelt in een braadpan de boter. Bak de kipfilet bruin aan. Voeg de hacheemix, 500 ml water, de uitjes en de stroop toe. Stoof de kiphachee in 10 min. zachtjes gaar. Pel de eieren en snijd ze in stukken. Was en droog de sla. Meng de sla aan met het ei, de slasaus en zout en peper. Serveer de kiphachee met de rijst en de sla.

Ook interessant