Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Donderdag – Snelle jachtschotel

donderdag-snelle-jachtschotel.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 595 kcal p.p.)

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
5 el olijfolie
400 g varkensreepjes
1 winterpeen, in plakjes
250 g champignons, in plakjes
1 zakje mix voor jachtsaus
1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt
400 g andijvie, grof gesneden
1 el rodewijnazijn
175 ml melk

Bereidingswijze
Kok de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de varkensreepjes in 3 min. bruin. Bak de wortel en champignons 4 min. mee. Voeg de sausmix met 250 ml koud water toe en breng al roerende aan de kook. Voeg de zilveruitjes toe en verwarm de jachtschotel nog 2-3 min. Maak de andijvie aan met de resterende 3 el olijfolie, de wijnazijn, zout en peper. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de puree met de jachtschotel op 4 borden en geef er de salade bij.

Ook interessant