Eten

Donderdag – Snelle gehaktgoulash

donderdag-snelle-gehaktgoulash.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 540 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

2 komkommers, in plakjes
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
350 g rundergehakt
2 paprika’s, in reepjes
1 zakje mix voor goulash
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 el slasaus

Bestrooi de komkommers met zout en laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Bak de paprika 3 min. mee. Voeg de kruidenmix, de tomatenblokjes en 250 ml water toe. Verwarm de goulash nog 5 min. Meng de komkommer met de slasaus en zout en peper naar smaak. Schep de aardappelen met de goulash op 4 borden. Serveer met de komkommersalade.

Tip Vervang 1 paprika door 250 g champignons.

Ook interessant