Eten

donderdag – Scholfilet met worteltjes en peultjes

donderdag-scholfilet-met-worteltjes-en-peultjes.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 475 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
4 scholfilets
3 el bloem
75 g roomboter
700 g worteltjes en peultjes (koelvers)
100 ml droge witte wijn
3 el peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Haal de visfilets door de bloem en bestrooi ze met zout en peper. Smelt in een hapjespan 25 g boter. Bak de groenten 1 min. Schenk de wijn in de pan en stoof de groenten op laag vuur in 6 min. beetgaar. Giet de aardappelen af.

Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de aardappelen in 8 min. goudbruin en gaar. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bak de scholfilet in 2-3 minuten per kant bruin en gaar. Schep de peterselie met zout en peper naar smaak door de groenten. Leg de scholfilet met de groenten op 4 borden. Serveer met de aardappelen.

Ook interessant