Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag – Schnitzel met snijbonen

donderdag-schnitzel-met-snijbonen.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 760 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
50 g boter
1 ui, gesnipperd
500 g snijbonen, in ruitjes
125 ml droge witte wijn
olie, om te frituren
4 gepaneerde schnitzels
750 g aardappelkroketten (diepvries)
1 el peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze
Smelt in een hapjespan 25 g boter. Fruit de ui. Schep de snijbonen erdoor. Schenk de wijn in de pan en stoof de bonen in ca. 10 min. beetgaar. Verhit de olie om te frituren. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bak de schnitzels in 8 min. goudbruin en gaar. Frituur de aardappelkroketten volgens de aanwijzingen. Breng de bonen op smaak met de peterselie, zout en peper. Leg de schnitzels op 4 borden. Schep er de snijbonen bij en serveer met de aardappelkroketten. Lekker met een partje citroen.

Ook interessant