Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag: Saucijsjes met appeljus en groentekoekjes

donderdag-saucijsjes-met-appeljus-en-groentekoekjes.jpg

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sanbluebandrecept/)

Categorie: vlees Keuken: Hollands

Hoofdgerecht (4 personen)
30 min. (ca. 665 kcal p.p.)

800 g aardappels, geschild
7 el bloem
3 eieren
600 g roerbakgroenten (diepvries, ontdooid)
15 g bieslook, fijngesneden
2 el Croma Vloeibaar
4 saucijsjes
2 el appelstroop
2 el Blue Band Vloeibaar

Kook de aardappels in ca. 20 min. gaar. Stamp de aardappels, roer er 1 ei, 1 el Blue Band Vloeibaar en de helft van de bieslook door. Verwarm nog 4 min. Meng in een schaal 6 el bloem met wat zout en peper. Voeg 1 ei toe, roer glad, voeg daarna nog 1 ei toe. Schep er de groenten, 1 el bloem en de rest van de bieslook door.
Verhit in een koekenpan de Croma Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, bak de saucijsjes in een paar min. bruin. Voeg 2 dl water en de appelstroop toe en laat nog 10 min. garen.
Verhit in een koekenpan 1 el Blue Band Vloeibaar. Schep per keer ca. 5 el van het groentemengsel naast elkaar en bak de koekjes op matig vuur in ca. 5 min. bruin en gaar. Verdeel de puree over 4 borden. Leg de groentekoekjes en de saucijsjes ernaast en schep de jus over de saucijsjes.

Tip: De ideale baktemperatuur van Blue Band Vloeibaar is bereikt wanneer de grote belletjes beginnen te verdwijnen.

Ook interessant