Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Donderdag – Sambalkip met veldsla

donderdag-sambalkip-met-veldsla.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 565 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Oosters

300 g witte rijst
4 el zonnebloemolie
4 kipfilets
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
2 tl sambal oelek
1 el honing
75 g veldsla

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 10-12 min. bruin en gaar. Neem de kipfilet uit de pan en voeg de laatste 2 el olie toe. Fruit de ui en de knoflook. Bak de tomatenpuree en de sambal 1 min. mee. Voeg de honing en 250 ml water toe en roer tot een gladde saus. Leg de kipfilets in de saus. Maak de veldsla naar wens aan. Leg de kipfilets op 4 borden, schep er de saus over en serveer met de salade en de rijst.

Ook interessant