Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag – Rundervink met voorjaarsgroenten

donderdag-rundervink-met-voorjaarsgroenten.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 410 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g sperziebonen, schoongemaakt
25 g boter
4 rundervinken
700 g krieltjes (koelvers)
1 venkelknol, in reepjes
1 prei (ca. 250 g), in ringen
1 el mosterd
75 ml slagroom

Bereiding
Kook in een bodem water met zout de sperziebonen 5 min. Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de rundervinken met zout en peper en bak ze in 12-15 min. bruin en gaar. Kook intussen in ruim water met zout de krieltjes in 8-10 min. gaar. Neem het vlees uit de pan. Bak de venkel en prei 2-3 min. Voeg de sperziebonen, mosterd en slagroom toe. Leg de rundervinken tussen de groenten. Smoor de groenten in 4-5 min. knapperig gaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten met de rundervinken over 4 borden. Schep er de krieltjes bij.

Tip
Bestrooi de krieltjes met de fijngehakte groene venkeltopjes.

Ook interessant