HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 550 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands
Ingrediënten
1 kg kriel in schil
7 el olijfolie
4 rundervinken
1 struik bleekselderij, in boogjes
1 oranje paprika, in blokjes
1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
1 blikje ananasstukjes (227 g) uitgelekt
1 citroen
Bereidingswijze
Kook in water met zout de kriel 8 min. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bestrooi de rundervinken met zout en peper en bak ze in 15 min. bruin en gaar. Giet de kriel af; halveer grote exemplaren. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kriel in 6-8 min. goudbruin. Meng de bleekselderij, de paprika, de maïs en de ananasstukjes.
Knijp 1/2 citroen boven de salade uit. Voeg de resterende 3 el olijfolie met zout en peper naar smaak toe en schep om. Snijd de andere citroenhelft in partjes. Verdeel de kriel over 4 borden. Leg er een rundervink bij. Serveer met de knapperige salade en de partjes citroen.