Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 46 Donderdag – Romige spaghetti met andijvie

donderdag-romige-spaghetti-met-andijvie.jpg

WEEK 46 HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 545 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Italiaans

Ingrediënten
300 g volkoren spaghetti
600 g andijvie
6 zongedroogde tomaten (in olie), in stukjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 grote beker crème fraîche (200 g)
50 g parmezaanse kaas
2 el olijfolie
staafmixer

Bereidingswijze
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Snijd de andijvie in de lengte in repen en was goed. Pureer met de staafmixer de tomaten met de tomatenpuree. Meng de crème fraîche en de helft van de kaas erdoor. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de andijvie toe en laat al omscheppend slinken.

Giet de pasta af; vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan. Schep er de tomatenroom, de andijvie en voldoende kookvocht door tot een smeuïge pasta ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep in 4 diepe borden en geef er de rest van de kaas bij.

Ook interessant