Eten

donderdag – Romige preistamppot met garnalen

donderdag-romige-preistamppot-met-garnalen.jpg

Categorie: vis Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 585 kcal p.p.)

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappels, geschild
2 el olijfolie
1 kg prei, in ringen
200 g jumbogarnalen
200 g crème fraîche

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de prei in 4-5 min. knapperig gaar. Schep de garnalen door de prei en neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de crème fraîche en een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de prei met de garnalen door en breng op smaak met zout en peper.

Ook interessant