Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Romige champignonrisotto

donderdag-romige-champignonrisotto.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 430 kcal p.p.)

2 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
500 g champignons, in kwarten
300 g risotto
100 ml witte wijn
750 ml groentebouillon (van tablet)
2 el mascarpone
75 g rucola
parmezaanse kaas (stukje)

Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot. Bak de champignons 4 min. mee. Schep er de risotto door en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. Kook de rijst zo in 15-20 min. gaar. Neem de pan van het vuur en voeg de mascarpone met zout en peper naar smaak toe. Schep er de rucola door en rasp aan tafel parmezaanse kaas over de risotto.

Ook interessant