HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild
4 el (wok)olie
1 prei, in ringen
400 g Chinese roerbakmix
400 g falafel
2 tl gemalen komijn
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een wok 2 el olie. Bak de prei met de roerbakgroenten in 4 min. knapperig gaar. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olie. Bak de falafel 4 min. Schep de komijn door de groenten en bak nog 1 min.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de groenten met zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot met de falafel in 4 diepe borden of kommen.