Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 08 vrijdag – Penne pesto met courgette

donderdag-penne-pesto-met-courgette.jpg

Penne pesto met courgette

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 460 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g volkoren penne
2 el olijfolie
1 ui, in halve ringen
2 courgettes, in halve plakjes
3 el pesto
75 g rucola
4 el versgeraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui. Voeg de courgette toe en bak in 5 min. bruin en beetgaar. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto en een scheutje kookvocht door de courgette. Schep er de rucola door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de penne over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas.

Ook interessant