HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 550 kcal p.p.)
Categorie: vis
Keuken: Mediterraan
Ingrediënten
300 g rigatoni of penne
500 g sperziebonen, schoongemaakt
2 el pijnboompitten
1 rode ui, in halve ringen
2 blikjes tonijn in water (à 185 g), uitgelekt
75 g rucola
4 el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn
Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord. Giet de pasta en de sperziebonen in een vergiet af en spoel onder stromend water koud.
Meng de pasta en sperziebonen met de ui, de tonijn en de pijnboompitten. Voeg de olijfolie en balsamicoazijn met peper en zout naar smaak toe. Hussel de rucola erdoor en schep de salade op een schaal. Serveer meteen.
Tip
Voor een picknick of barbecue kan de salade al een paar uur eerder worden gemaakt. Hussel de rucola pas vlak voor serveren erdoor zodat de blaadjes hun knapperige beet houden.