Eten

Donderdag: Pasta met groene kool & worstjes

donderdag-pasta-met-groene-kool-worstjes.jpg

Categorie: vlees Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 675 kcal p.p.)

300 g penne
3 el olijfolie
8 runderchipolataworstjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
600 g panklare groene kool
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
2 tl gedroogde oregano

Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de worstjes in 10 min. bruin en gaar. Verhit in een hapjespan de laatste el olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg de kool in porties toe en bak 3-4 min. mee. Schep er de tomatenpuree met 150 ml water door en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Giet de pasta af en schep door de kool. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en serveer met de chipolataworstjes. Lekker met parmezaanse kaas.

Ook interessant