HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 500 kcal p.p.)
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
50 g boter
750 g witlof, gehalveerd
100 ml slagroom
125 g geraspte belegen boerenkaas
1 el verse tijmblaadjes
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de witlof in 10-12 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Meng de slagroom met de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak. Leg de witlof met het snijvlak boven in de ovenschaal en verdeel er het kaasmengsel over. Bak de witlof in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin. Verhit intussen in een koekenpan de resterende boter en bak de aardappel goudbruin en krokant. Serveer de ovenlof met de gebakken aardappelen.