HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 660 kcal p.p.)
Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, in stukken
600 g kleine spruiten, schoongemaakt
75 g boter
4 kipsaucijzen
1 ui, gesnipperd
1,5 tl kerriepoeder
150 ml slagroom
2 el peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Kook de stukken aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Kook de spruiten 6 min. in water met zout. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de kipsaucijzen in 10 min. bruin en gaar. Smelt in een hapjespan 25 g boter. Fruit de ui. Bak de spruitjes 2 min. mee zonder te kleuren. Schep de kerriepoeder erdoor.
Schenk de slagroom in de pan. Stoof de spruiten in 4-6 min. beetgaar. Giet de aardappelen af. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bak de aardappelen in 4-5 min. goudbruin. Schep de peterselie met zout en peper naar smaak door de spruiten. Verdeel de spruiten met de kipsaucijzen over 4 borden. Serveer met de aardappelen.