Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Donderdag – Karbonade met sinaasappelvinaigrette

donderdag-karbonade-met-sinaasappelvinaigrette.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 560 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1 kg vastkokende aardappelen, geschild
800 g sperziebonen, schoongemaakt
5 el olijfolie
4 haaskarbonades
1 sinaasappel
1 tl mosterd
1 el munt, in reepjes

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de sperziebonen in 8 min. knapperig gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de karbonades in 4 min. per kant bruin en gaar. Boen intussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers het sap uit. Klop een dressing van 3 el olijfolie, 2 el sinaasappelsap, de mosterd, 1 el rasp, de munt en zout en peper naar smaak. Leg de karbonades 4 borden en besprenkel met de dressing. Serveer met de aardappelen en de sperziebonen.

Ook interessant