donderdag: Gegratineerde uiensoep met stokbrood Eten - Margriet
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag: Gegratineerde uiensoep met stokbrood

Categorie: vegetarisch Keuken: Frans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. + 5 OVENMIN. (ca. 400 kcal p.p.)

2 el olijfolie
500 g uien, in ringen
2 tl kerriepoeder
1 l groentebouillon (van tablet)
75 ml witte wijn
2 tl gedroogde tijm
1 stokbrood, in sneetjes
100 g geraspte kaas,
bijv. belegen of gruyère
4 ovenvaste soepkommen

Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Bak de uiringen goudgeel. Bestrooi met de kerriepoeder en bak 1 min. Schenk de
bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 20 min. op laag vuur. Rooster intussen 4-8 sneetjes stokbrood krokant en verwarm de ovengrill voor. Breng de soep op smaak met de wijn, de tijm en zout en peper en schep ‘m in 4 ovenvaste kommen. Leg 1 of 2 sneetjes stokbrood in elke kom en bestrooi het brood met de kaas. Zet de uiensoep onder de hete ovengrill en laat de kaas in ca. 5 min. smelten en licht kleuren. Serveer met de rest van het stokbrood.

Ook interessant