Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag: Gebakken rijst met doperwten en ei

donderdag-gebakken-rijst-met-doperwten-en-ei.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Oosters

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 565 kcal p.p.)

300 g witte rijst
6 eieren
2 el olie
1 ui, gesnipperd
300 g gesneden witte kool
150 g doperwten (diepvries)
2-3 el ketjap
60 g cassave kroepoek
sambal

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Kook de eieren in 8-10 min. hard. Verhit in een wok de olie en fruit de ui. Bak de witte kool 3-4 min. mee. Schep de bevroren doperwten erdoor en bak de groenten in nog 5 min. beetgaar. Giet de rijst af en schep door de groenten. Bak de rijst en de groenten nog 2 min. al omscheppend. Voeg ketjap en peper naar smaak toe. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Verdeel de gebakken rijst en partjes ei over 4 diepe borden en serveer met de cassave kroepoek en sambal.

Tip
Als u de zak van de cassavekroepoek goed afsluit, blijft de inhoud nog zeker een week goed.

Ook interessant