Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag: Couscoussalade met gerookte zalm

donderdag-couscoussalade-met-gerookte-zalm.jpg

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sanbecelrecept/)

Categorie: vis Keuken: wereldkeuken

Hoofdgerecht (4 personen)
25 min. (ca. 570 kcal p.p.)

2 el Becel Keuken Vloeibaar
2 teentjes knoflook
1 courgette, in plakken van ca. 1 cm.
250 g doperwtjes (diepvries)
1 rode ui, in ragfijne ringen
4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 blik (185 g) artisjokharten
200 g gerookte zalm, in reepjes
4 el olijfolie
1 el limoensap
250 g couscous
2 el bieslook , fijngeknipt

Meng in een ovenschaal de uitgeperste knoflook in de vloeibare margarine. Meng de courgette door de knoflookmargarine en rooster de courgette ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Schep tussentijds tweemaal om. Laat de doperwtjes ontdooien. Spoel de artisjokharten af en snijd ze in vieren.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop een dressing van de olie, het limoensap en peper en zout naar smaak. Schep alle groenten, de dressing en de zalm erdoor en bestrooi met de bieslook. Serveer direct.

Becel vloeibaar bevat een unieke combinatie van drie verschillende oliën. Daardoor bevat Becel Keuken zelfs 3x meer omega 3 dan een zelfde hoeveelheid olijfolie.

Ook interessant