Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag: Couscous met bloemkool & korianderpesto

donderdag-couscous-met-bloemkool-korianderpesto.jpg

Categorie: vis Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 690 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g couscous
400 g bloemkool, in roosjes
20 g koriander, alleen de blaadjes
1 el pistachenoten
5 el olijfolie extra vierge
3 el pecorino, geraspt
2 sjalotten, gesnipperd
300 g gerookte makreelfilet, in stukjes
staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen. Kook de bloemkoolroosjes in een bodem water met zout in 4-5 min. knapperig gaar. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine ca. 3/4 van de koriander met de pistachenoten en de knoflook. Schenk er de olijfolie langzaam bij. Voeg de kaas met zout en peper naar smaak toe. Roer de couscous met een vork los. Schep er de bloemkool, sjalot en makreelfilet met 3-4 el pesto door. Voeg peper naar smaak toe en verdeel over 4 borden. Geef de rest van de pesto erbij en bestrooi met de apart gehouden korianderblaadjes. Lekker met een partje limoen.

Ook interessant