Bourgondische gehaktschotel
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 30 OVENMIN. (ca. 575 kcal p.p.)
Ingrediënten
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
500 g gehakt half om half
250 g champignons, in plakjes
1 blikje tomatenpuree
125 ml vleesbouillon of rode wijn
3 el zilveruitjes
1 el rozemarijnnaaldjes
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
25 g kruidenboter
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de champignons 4 min. mee. Schep de tomatenpuree door het gehakt en bak nog 1 min. Schenk de bouillon of wijn in de pan en voeg de zilveruitjes met de rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Bak nog 2 min. en schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Verdeel er de kruidenboter in kleine vlokjes over. Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.