Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 12 Maandag – Bloemkool met ham-kaassaus

donderdag-bloemkool-met-ham-kaassaus.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 550 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1 bloemkool, in roosjes
25 g boter
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
200 ml slagroom
100 g geraspte jonge kaas
150 g hamreepjes
2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding
Kook de bloemkoolroosjes in een bodem water met zout in 10 min. knapperig gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de aardappelschijfjes in 8 min. goudbruin en gaar. Breng de slagroom tegen de kook. Laat de kaas op laag vuur in de room smelten. Voeg de hamreepjes, de peterselie en eventueel een beetje bloemkoolkookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg de bloemkool op 4 borden en verdeel er de ham-kaassaus over. Serveer met de aardappelschijfjes.

Tip
Gratineer de bloemkool met de kaassaus in een voorverwarmde oven van 200 ºC in ca. 15 min.

Ook interessant