Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Donderdag – Bietenstamp met gekarameliseerde appel

donderdag-bietenstamp-met-gekarameliseerde-appel.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 685 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
50 g boter
2 uien, gesnipperd
300 g rundergehakt
1 pot rode bieten (720 ml), uitgelekt
1 el tijmblaadjes
2 goudreinetten, in plakken
2 el suiker
200 ml melk

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een hapjespan 25 g boter. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de bieten en de tijm erdoor en verwarm 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de appelringen in 1-2 min. per kant bruin. Bestrooi ze met de suiker en bak nog 1 min. per kant. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de bieten met het gehakt door. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de gekarameliseerde appelringen bij.

Ook interessant