Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag – Biefstuk met geroosterde asperges

donderdag-biefstuk-met-geroosterde-asperges.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. + 15 OVENMIN. (ca. 430 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Mediterraan

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
500 g groene asperges
5 el olijfolie
1 tl grof zeezout
4 biefstukken, op kamertemperatuur
75 g rucola
ovenschaal

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 6 min. in water met zout. Breek of snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Leg de asperges in de ovenschaal. Schep ze om met 1 el olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de asperges in de voorverwarmde oven in 15 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 min. goudbruin en gaar.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak het vlees in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Hussel de rucola in de ovenschaal door de asperges en verdeel met de biefstuk over 4 borden. Serveer met de aardappelpartjes.

Ook interessant