HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 750 kcal p.p.)
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
4 el olijfolie
4 beefburgers
1 sjalot
2 zoetzure augurken
2 el verse kruiden, bijv. munt, peterselie en/of bieslook
3 el mayonaise
1 ui, in ringen
600 g spinazie, gewassen
Bereiding
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de beefburgers in 12 min. bruin en gaar. Snipper de sjalot ragfijn. Snijd de augurk in piepkleine blokjes en hak de kruiden. Meng de sjalot met de augurk en de kruiden door de mayonaise. Voeg 1-2 el augurkenvocht en zout en peper naar smaak toe. Verhit de laatste 2 el olijfolie in een wok. Fruit de ui. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelen met de spinazie over 4 borden. Leg er de beefburger bij. Schep er een beetje tartaarsaus op.