Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Doe eens hip, drink limonade

limonade-is-hip.png

Frisdrank? Als je deze zomer een beetje mee wilt doen, drink je limonade. Het liefst huisgemaakt, en anders een siroop uit de supermarkt zonder toevoegingen.

Zelf limonade maken is niet moeilijk. Voor een heerlijke citroenlimonade heb je slechts een paar ingrediënten nodig: citroenen en suiker (of honing) naar smaak plus een liter koud water. Deze verhoudingen kun je ook aanhouden als je bijvoorbeeld sinaasappellimonade wilt maken. Voor een heerlijke aardbeienlimonade heb je een doosje schoongemaakte aardbeien, een lepel honing en het sap van een limoen nodig. Gooi alles in een blender met een scheut water. Meng vervolgens de siroop met een liter koud water en voeg voor de zoete smaak eventueel nog wat suiker toe.

ranjaZij dronk ranja met een rietje…

Geen tijd om zelf limonadesiroop te maken? Wist je dat het merk Ranja terug is op de markt? En minder zoet dan vroeger. De vruchtensiroop bevat geen toevoegingen en heeft daardoor een lichtere kleur dan andere siropen omdat er geen kleurstoffen in zitten. Ranja bevat gegarandeerd alleen maar natuurlijke ingrediënten. Zo zit in Ranja Aardbei alleen maar aardbei en in Ranja Sinaasappel alleen maar sinaasappel. Niets meer en niets minder. Proberen? Ranja is o.a. te koop bij Jumbo.

En als je dan toch Ranja drinkt, vergeet niet het rietje, net als Sophietje…

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?

Ook interessant