Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dit wordt hét zomerdrankje van 2016

zomerdrankjes-drinken.jpg

Nu het zonnetje weer schijnt, kunnen we niet wachten om op een terrasje neer te strijken. Maar met welk drankje steel je dit jaar de show?

Vermout! Volgens trendwatchers wordt deze sterke wijnsoort het helemaal in 2016, zo meldt de krant AD. Vermout heeft een bijzondere smaak omdat het op smaak wordt gebracht met verschillende aromatische planten en kruiden, zoals tijm, jeneverbessen en vanille. Meestal zit er wel vijftien tot achttien procent alcohol in. Oppassen voor een kater dus!

Hip met je martini

In Barcelona schijnen een aantal hippe bars de gin-tonic – dat andere trendy drankje – er al voor te hebben ingeruild. Cocktails op basis van vermout zijn namelijk simpel te maken en nog een stuk goedkoper ook! Het bekendste voorbeeld is de martini.

Groentensappen en hippe koffietjes

Liever geen sterke drank? Volgens de trendwatchers blijven de lichtere bieren, zoals Radler, ook in 2016 populair. Zelfs een alcoholvrij biertje is hip deze zomer. Ook groentensapjes en hippe koffietjes met namen als slow coffee, cold drip coffee en dirty chai zullen we steeds meer tegenkomen op het terras.

Zelf maken?

Deze sexy cocktail met vanillesmaak en een romige schuimkraag maakt je feestje helemaal af.

Nog een keer de ingrediënten:

Vanille vodka (1 deel)
Passievrucht sap (2 delen)
Champagne of prosecco (shotglaasje)
Eiwit (eiwit van een half ei)
Verse limoensap (1/4 limoen)
Garneren met halve passievrucht

1 deel = 30 ml

Bron | cocktailicious

Ook interessant