Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dips & tricks

dips-tricks.jpg

Een wijntje, zomerse avondzon en een heerlijk stokbroodje met pesto of rauwkost met yoghurtdipsaus. Wat wil je nog meer? Deze recepten zijn ook ideaal voor bij de BBQ!

Een wijntje, zomerse avondzon en een heerlijk stokbroodje met pesto of rauwkost met yoghurtdipsaus. Wat wil je nog meer? Deze recepten zijn ook ideaal voor bij de barbecue!

Welke dips & tricks heb jij up your sleeve? Deel ze met ons!

 

 

 

 

Pesto (4 personen)
Heerlijk op brood, als smaakmaker door pasta of als groentedip.

Ingrediënten

50 gr basilicumblaadjes
halve teen knoflook
1 el pijnboompitten
2 el Parmazaanse kaas
1 el Pecorino
3 el extra vierge olijfolie
2 el pijnboompitten
wekpot

Bereiding
Rooster de pijnboompitten kort in een steelpannetje en laat afkoelen. Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in een keukenmachine (of een kom als je de staafmixer wilt gebruiken) en mix tot een mengsel. Voeg de olijfolie toe en laat nog even draaien tot je een mooie pesto hebt. Doe de pesto in een schone wekpot en giet er een laagje olijfolie op zodat de pesto helemaal onder staat. Bewaar in de koelkast en veeg de randen iedere keer even schoon voor je de pot teruggezet. Een laagje olijfolie bovenop zorgt ervoor dat de pesto een maand houdbaar is.

Tip: vul een half cherrytomaatje met pesto en bedek met een klein bolletje mozzarella. Bellissima!

Frisse yoghurtdip (4 personen)
Deze dip maakt alle rauwkost super smakelijk. Varieer met kruiden en specerijen: gebruik je fantasie!

Ingrediënten
250 ml volle of Griekse yoghurt
1 bosje verse koriander
1 teentjes knoflook
verse gember (stuk van 1 cm)
sap van een halve citroen of limoen
zout en peper
snufje chilipoeder

Bereiding
Vermaal alle ingrediënten in de keukenmachine of met de staafmixer. Maal tot een gladde dipsaus met vrolijke stukjes kruiden.

Wat zijn jouw favoriete dipsausjes?

Ook interessant