Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

vrijdag – Witlofstamppot met visburger

dinsdag-witlofstamppot-met-visburger.jpg

Categorie: vis Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 770 kcal p.p.)

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
4 el olijfolie
4 visburgers of -schnitzels (vers of uit diepvries, MSC gecertificeerd)
250 g magere spekreepjes
700 g witlof, in reepjes
2 tl gedroogde provençaalse kruiden

Bereidingswijze
Kook in een bodem water met zout de aardappelen in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de visburgers in 8 min. goudbruin en krokant. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes uit. Voeg de witlof toe en bak in 5 min. knapperig gaar.

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de witlof met de spekjes, kruiden en zout en peper naar smaak door.

Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er een visburger bij.

Ook interessant