Eten

woensdag: vistajine met couscous

dinsdag-vistajine-met-couscous.jpg

Categorie: vis Keuken: Mediterraan

Hoofdgerecht voor 4 personen
25 min.
ca. 500 kcal p.p.

Categorie: vis
Keuken: Mediterraan

Ingrediënten
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn
1 blik tomatenstukjes (400 g)
3 el zwarte olijven
500 g kabeljauwfilet
300 g couscous
2 el verse munt, in reepjes

Bereidingswijze
Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de komijn 1 min. mee. Schep de tomatenstukjes met de olijven erdoor. Leg de kabeljauwfilet in de tomatensaus en stoof de vis met de deksel op de pan 15 min. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen. Roer de korrels met een vork los. Breng op smaak met de resterende 2 el olijfolie, de munt en zout en peper. Verdeel de couscous over 4 borden en schep er de kabeljauwfilet met de tomatensaus bij.

Ook interessant