Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Venkelstamppot met zalm

dinsdag-venkelstamppot-met-zalm.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 585 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
2 el olijfolie
600 g venkel, in reepjes
1 rode ui, in ringen
150 g verse roomkaas met kruiden
200 g gerookte zalmfilet, in reepjes

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de venkelreepjes in 6 min. knapperig gaar; houd het venkelgroen apart. Bak de ui 1 min. mee. Giet de aardappelen af; vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de roomkaas door. Schep de venkel met de ui en de zalm door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met het apart gehouden venkelgroen.

Ook interessant